Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U znaku dobre saradnje zahvalnica ministru Zenki

Objavljeno: 24.09.2018. 17:35 Autor: PR služba

mmpMinistar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka tokom posjete NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca razgovarao je o oblicima jačanja dalje saradnje, aktuelnim i budućim projektima u oblasti socijalne inkluzije romske i egipćanske populacije sa članovima pomenute organizacije. Tom prilikom, izvršni direktor Phiren amenca, Elvis Beriša uručio je zahvalnicu ministru Zenki u znak dobre saradnje i prvom ministru koji je posjetio ovu nevladinu organizaciju.

Zenka je naveo da je potpisivanjem memoranduma o saradnji sa NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava dodatno potvrdilo svoju opredijeljenost u pravcu dalje afirmacije prava i polažaja romske i egipćanske zajednice.

On je istakao značaj zajedničke saradnje i pozdravio sve veće uključivanje mladih obrazovanih aktivista/kinja iz romske i egipćanske zajednice sa namjerom da se poboljša položaj i kvalitet života ove zajednice. 

Elvis Beriša ispred nevladine organizacije Koračajte sa nama – Phiren Amenca se zahvalio ministru Zenki na posjeti, te istakao veoma dobru saradnju sa ministarstvom za ljudska i manjinska.  

Elvis Beriša je kazao da ova organizacija nastoji da opravda svoj rad preduzimajući korake u realizaciji projekata koji se odnose na pružanje podrške mladima, informišući da su za kratko vrijeme uspjeli da otvore portal, zaposle dvoje mladih aktivista, postanu partneri na još jednom projektu, ali i da neće stati na tome.

Sagovornici su se saglasili da će zajedničkim snagama nastaviti da podržavaju aktivnosti kojima se promoviše i afirmiše podizanje nivoa javne svijesti o potrebi suzbijanja diskriminacije pripadnika/ca romske i egipćanske nacionalne zajednice.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?