Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У знаку добре сарадње захвалница министру Зенки

Објављено: 24.09.2018. 17:35 Аутор: ПР служба

mmpМинистар за људска и мањинска права Мехмед Зенка током посјете НВО Корачајте са нама – Пхирен Аменца разговарао је о облицима јачања даље сарадње, актуелним и будућим пројектима у области социјалне инклузије ромске и египћанске популације са члановима поменуте организације. Том приликом, извршни директор Пхирен аменца, Елвис Бериша уручио је захвалницу министру Зенки у знак добре сарадње и првом министру који је посјетио ову невладину организацију.

Зенка је навео да је потписивањем меморандума о сарадњи са НВО Корачајте са нама – Пхирен Аменца, Министарство за људска и мањинска права додатно потврдило своју опредијељеност у правцу даље афирмације права и полажаја ромске и египћанске заједнице.

Он је истакао значај заједничке сарадње и поздравио све веће укључивање младих образованих активиста/киња из ромске и египћанске заједнице са намјером да се побољша положај и квалитет живота ове заједнице. 

Елвис Бериша испред невладине организације Корачајте са нама – Пхирен Аменца се захвалио министру Зенки на посјети, те истакао веома добру сарадњу са министарством за људска и мањинска.  

Елвис Бериша је казао да ова организација настоји да оправда свој рад предузимајући кораке у реализацији пројеката који се односе на пружање подршке младима, информишући да су за кратко вријеме успјели да отворе портал, запосле двоје младих активиста, постану партнери на још једном пројекту, али и да неће стати на томе.

Саговорници су се сагласили да ће заједничким снагама наставити да подржавају активности којима се промовише и афирмише подизање нивоа јавне свијести о потреби сузбијања дискриминације припадника/ца ромске и египћанске националне заједнице.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?