Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održani završni sastanci u okviru godišnjeg zasijedanja MMF-a i SB

Objavljeno: 15.10.2018. 16:47 Autor: ministarstvo finansija
Delegacija Crne Gore je održala završne sastanke tokom učešća na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke.

Na sastanku Delegacije sa zamjenikom direktora  Odjela za statistiku u MMF-u, Johaness-om Mueller-om, Delegacija je izarazila zadovoljstvo kvalitetom tehničke pomoći dobijene u oblasti statistike vladinih finansijskih pozicija, indikatora finansijske stabilnosti, statistike platnog bilansa, monetarnih i nacionalnih računa. Dalje unapređenje statistike u ovim oblastima stvoriće uslove za kvalitetnije i informisanije donošenje fiskalne i strukturnih politika.

Na sastanku sa direktorom fiskalnog odjela MMF-a, Gerdom Swartz-om, ugovorena je dalja tehnička pomoć u oblasti sprovođenja analize za moguće smanjenje poreskog opterećenja rada,  analize dizajna socijalnih davanja,  menadžmenta gotovine i neizmirenih obaveza. Posebno je naglašen značaj buduće saradnje na kreiranju institucionalnog okvira i jačanja kapaciteta Ministarstva finansija u implementaciji Zakona o javno-privatnom partnerstvu, sa ciljem kontrolisanja i minimizacije fiskalnih i rezidualnih rizika koji mogu proisticati iz ovih projekata.

MINISTARSTVO FINANSIJA I CENTRALNA BANKA CRNE GORE 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?