Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржани завршни састанци у оквиру годишњег засиједања ММФ-а и СБ

Објављено: 15.10.2018. 16:47 Аутор: министарство финансија
Делегација Црне Горе је одржала завршне састанке током учешћа на годишњем засједању ММФ-а и Свјетске банке.

На састанку Делегације са замјеником директора  Одјела за статистику у ММФ-у, Јоханесс-ом Муеллер-ом, Делегација је изаразила задовољство квалитетом техничке помоћи добијене у области статистике владиних финансијских позиција, индикатора финансијске стабилности, статистике платног биланса, монетарних и националних рачуна. Даље унапређење статистике у овим областима створиће услове за квалитетније и информисаније доношење фискалне и структурних политика.

На састанку са директором фискалног одјела ММФ-а, Гердом Сwартз-ом, уговорена је даља техничка помоћ у области спровођења анализе за могуће смањење пореског оптерећења рада,  анализе дизајна социјалних давања,  менаџмента готовине и неизмирених обавеза. Посебно је наглашен значај будуће сарадње на креирању институционалног оквира и јачања капацитета Министарства финансија у имплементацији Закона о јавно-приватном партнерству, са циљем контролисања и минимизације фискалних и резидуалних ризика који могу проистицати из ових пројеката.

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА И ЦЕНТРАЛНА БАНКА ЦРНЕ ГОРЕ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?