Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

VCG jača saradnju sa srednjim stručnim školama: Učenici sa vojnicima na aerodromu Golubovci

Objavljeno: 17.10.2018. 20:33 Autor: mod
Oko 130 učenika nekoliko podgoričkih srednjih škola, Građevinske škole ''Marko Radević'', Srednje mašinske škole ''Ivan Uskoković'', Srednje hemijske škole ''Spasoje Raspopović'' i Elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić'' posjetili su danas vojni aerodrom Golubovci.
 
Cilj posjete bio je približavanje vojne profesije u oblastima za koje se đaci školuju. Pripadnici Vojske Crne Gore i srednjoškolci, zajedničkim snagama su demonstrirali dio procedura u održavanju motornih vozila, rad vazduhoplovnih motora, izradu puta, djelovanje izviđačke patrole NBHO u uslovima kontaminirane sredine, kao i funkcije robota i drona, koje su uvježbavali prethodnih dana.

mod

mod

Državni sekretar Slobodan Filipović je kazao da Ministarstvo odbrane posebnu pažnju posvećuje edukaciji profesionalnih vojnih lica, ali da smatra neophodnim jačanje saradnje sa obrazovnim institucijama u Crnoj Gori jer, kako je kazao, vojnici ne nose samo oružje, već obavljaju različite zadatke i poslove. 

„Siguran sam da ste danas proširili svoje vidike i da ste vidjeli šta znači nositi vojničku uniformu, koja predstavlja veliku čast, ali i odgovornost, kao i da ste saznali o vrijednostima koje njeguje Vojska,” poručio je Filipović srednjoškolcima.

mod

Direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Ministarstva prosvjete, Veljko Tomić je naglasio da će njegov resor biti partner Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u svim budućim aktivnostima koje se tiču približavanja vojnog poziva mladim ljudima. 

mod

Učenici, profesori i pripadnici Vojske Crne Gore su razvili web aplikaciju za prijavu kvara u informaciono-komunikacionim sistemima, čiju funkciju su prisutni mogli da vide.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?