Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ВЦГ јача сарадњу са средњим стручним школама: Ученици са војницима на аеродрому Голубовци

Објављено: 17.10.2018. 20:33 Аутор: мод
Око 130 ученика неколико подгоричких средњих школа, Грађевинске школе ''Марко Радевић'', Средње машинске школе ''Иван Ускоковић'', Средње хемијске школе ''Спасоје Распоповић'' и Електротехничке школе ''Васо Алигрудић'' посјетили су данас војни аеродром Голубовци.
 
Циљ посјете био је приближавање војне професије у областима за које се ђаци школују. Припадници Војске Црне Горе и средњошколци, заједничким снагама су демонстрирали дио процедура у одржавању моторних возила, рад ваздухопловних мотора, израду пута, дјеловање извиђачке патроле НБХО у условима контаминиране средине, као и функције робота и дрона, које су увјежбавали претходних дана.

mod

mod

Државни секретар Слободан Филиповић је казао да Министарство одбране посебну пажњу посвећује едукацији професионалних војних лица, али да сматра неопходним јачање сарадње са образовним институцијама у Црној Гори јер, како је казао, војници не носе само оружје, већ обављају различите задатке и послове. 

„Сигуран сам да сте данас проширили своје видике и да сте видјели шта значи носити војничку униформу, која представља велику част, али и одговорност, као и да сте сазнали о вриједностима које његује Војска,” поручио је Филиповић средњошколцима.

mod

Директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих Министарства просвјете, Вељко Томић је нагласио да ће његов ресор бити партнер Министарства одбране и Војске Црне Горе у свим будућим активностима које се тичу приближавања војног позива младим људима. 

mod

Ученици, професори и припадници Војске Црне Горе су развили web апликацију за пријаву квара у информационо-комуникационим системима, чију функцију су присутни могли да виде.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?