Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana osma sjednica Savjeta za reformu javne uprave

Objavljeno: 23.10.2018. 21:00 Autor: MJU
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Zoran Pažin, predsjedavao je danas osmom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Savjet je na današnjoj sjednici razmatrao Predlog uredbe o programu i načinu polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima, kao i Predlog uredbe o stručnom osposobljavanju i usavršavanju državnih službenika i namještenika. Kako je riječ o podzakonskim aktima koji će obezbijediti punu implementaciju novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, tokom rasprave je ukazano na značaj odabira i profesionalnog razvoja državnih službenika i date su sugestije u cilju unapređenja sadržaja predloženih podzakonskih akata.

Savjet je razmatrao i Izvještaj o primjeni Uredbe o ostvarivanju saradnje organa državne uprave i NVO i Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona i drugim oblicima saradnje organe državne uprave u 2017. godini.

Na sjednici je još jednom ukazano na važnu ulogu  Savjeta u procesu reforme javne uprave, posebno u dijelu razmatranja svih propisa i strateških dokumenata koji se odnose na ovu oblast.









MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?