Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана осма сједница Савјета за реформу јавне управе

Објављено: 23.10.2018. 21:00 Аутор: МЈУ
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Зоран Пажин, предсједавао је данас осмом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

Савјет је на данашњој сједници разматрао Предлог уредбе о програму и начину полагања стручног испита за рад у државним органима, као и Предлог уредбе о стручном оспособљавању и усавршавању државних службеника и намјештеника. Како је ријеч о подзаконским актима који ће обезбиједити пуну имплементацију новог Закона о државним службеницима и намјештеницима, током расправе је указано на значај одабира и професионалног развоја државних службеника и дате су сугестије у циљу унапређења садржаја предложених подзаконских аката.

Савјет је разматрао и Извјештај о примјени Уредбе о остваривању сарадње органа државне управе и НВО и Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона и другим облицима сарадње органе државне управе у 2017. години.

На сједници је још једном указано на важну улогу  Савјета у процесу реформе јавне управе, посебно у дијелу разматрања свих прописа и стратешких докумената који се односе на ову област.









МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?