Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Interreg Dunavski transnacionalni program najavljuje Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata

Objavljeno: 24.10.2018. 20:42 Autor: Ministarstvo nauke
U okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014-2020 očekuje se uskoro objava Trećeg poziva za odstavljanje prijedloga projekata.

Ukupan budžet Trećeg poziva iznosi 50 miliona eura, od čega je 3,3 miliona opredijeljeno za korisnike iz država korisnica IPA-e. Maksimalna stopa kofinansiranja iznosi 85%.

Treći poziv će pratiti pristup u dva koraka:

1. U prvom koraku, aplikantima će biti zatraženo da elektronskim putem preko sistema za nadgledanje programa (eMS) iskažu interes, opisajući intervencijsku logiku prijedloga i njegovu stratešku važnost za ovaj program. U ovoj fazi ne treba dostavljati dodatne propratne dokumente.
2. U drugom koraku, aplikanti koji su prošli pre-selekciju će biti pozvani da dostave aplikacijski paket, uključujući potpuno popunjeni prijavni obrazac, koji će sardžati detaljnije informacije o sadržaju, kao osnova za izbor prijedloga projekata.

U okviru programa biće pet prioritetnih osa:

1. Inovativno i društvena odgovorna dunavska regija
2. Životna sredina i odgovorna kultura dunavske regije
3. Bolja i odgovorna energetska povezanost dunavske regije
4. Dobro upravljanje dunavskim regionom
5. Tehnička podrška

Dunavski transnacionalni program pruža finansijsku podršku projektima koji doprinose razvoju inovativnog, bolje povezanog i održivog Dunavskog regiona.

Tačan datum objave poziva biće poznat uskoro.

Detaljnija infromacija o predstojećem pozivu i potrebna dokumentacija za apliciranje nalaze se na internet stranici Interreg Dunavski transnacionalni program: http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?