Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo jednodnevnu obuku za predstavnike državnih institucija o zabrani diskriminacije

Objavljeno: 26.10.2018. 17:03 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je juče, u Podgorici, jednodnevnu obuku za predstavnike državnih institucija o zabrani diskriminacije za predstavnike državnih institucija, kao jednu od mjera koja je predviđena Akcionom planom za implementaciju Strategije za socijalnu inkluzije Roma i Egipćana za 2018 godinu.

Akcionim planom planirano je da se ovakve obuke obavljaju širom Crne Gore, gdje će se službenici iz relevantnih institucija koji imaju dodirnih tačaka sa romskom i egipćanskom populacijom, više upoznati sa antidiskriminativnim programom, u cilju zaštite  ove populacije od diskriminacije.

Predavači su bili Mr Slavko Milić i Fana Delija.

Učesnici ove jednodnevne obuke izrazili su zadovoljstvo povodom  uspješne i dobroosmišljene obuke i zatražili da se ista ponovi za sve druge službenike, ljekare, prosvjetne radnike i sve relevantne osobe u čijoj je nadležnosti zaštita i unapređenje romske i egipćanske populacije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?