Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство за људска и мањинска права организовало једнодневну обуку за представнике државних институција о забрани дискриминације

Објављено: 26.10.2018. 17:03 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права организовало је јуче, у Подгорици, једнодневну обуку за представнике државних институција о забрани дискриминације за представнике државних институција, као једну од мјера која је предвиђена Акционом планом за имплементацију Стратегије за социјалну инклузије Рома и Египћана за 2018 годину.

Акционим планом планирано је да се овакве обуке обављају широм Црне Горе, гдје ће се службеници из релевантних институција који имају додирних тачака са ромском и египћанском популацијом, више упознати са антидискриминативним програмом, у циљу заштите  ове популације од дискриминације.

Предавачи су били Мр Славко Милић и Фана Делија.

Учесници ове једнодневне обуке изразили су задовољство поводом  успјешне и доброосмишљене обуке и затражили да се иста понови за све друге службенике, љекаре, просвјетне раднике и све релевантне особе у чијој је надлежности заштита и унапређење ромске и египћанске популације.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?