Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović prezentirala projekat Instituta na Konferenciji o ekonomiji Montenegro 2018

Objavljeno: 27.10.2018. 18:39 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke 

Na Konferenciji o ekonomiji Montenegro 2018, u okviru panela „Ekonomska i evropska perspektiva Balkana“, ministarka nauke Sanja Damjanović prezentirala je projekat Međunarodnog naučnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST).

Predsjednik Marković je podsjetio da je ideju već podržala najveća naučna institucija u Evropi – CERN, i ocijenio da je riječ o projektu koji bi mogao doprinijeti daljem naučnom napretku regiona i posebno zadržavanju mladih obrazovanih ljudi.

Konferencija o ekonomiji Montenegro 2018, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održana je osmi put 25. i 26. oktobra 2018. godine u Budvi. Riječ je o jednom od najznačajnijih ekonomskih skupova u Regionu koja je ove godine imala više od 700 učesnika, među kojima su donosioci odluka, predstavnici poslovne i akademske zajednice Zapadnog Balkana, kao i međunarodnih institucija.

Tema Konferencije je „Balkan i Evropska unija - petogodišnji ciklus Berlinskog procesa“, kojom su organizatori željeli da daju doprinos snaženju regionalne saradnje i daljem procesu evropskih integracija ovog područja. Konferenciju su otvorili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, savezni kancelar Austrije Sebastijan Kurc i predsjednik PKCG Vlastimir Golubović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?