Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић презентирала пројекат Института на Конференцији о економији Монтенегро 2018

Објављено: 27.10.2018. 18:39 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke 

На Конференцији о економији Монтенегро 2018, у оквиру панела „Економска и европска перспектива Балкана“, министарка науке Сања Дамјановић презентирала је пројекат Међународног научног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ).

Предсједник Марковић је подсјетио да је идеју већ подржала највећа научна институција у Европи – ЦЕРН, и оцијенио да је ријеч о пројекту који би могао допринијети даљем научном напретку региона и посебно задржавању младих образованих људи.

Конференција о економији Монтенегро 2018, у организацији Привредне коморе Црне Горе, одржана је осми пут 25. и 26. октобра 2018. године у Будви. Ријеч је о једном од најзначајнијих економских скупова у Региону која је ове године имала више од 700 учесника, међу којима су доносиоци одлука, представници пословне и академске заједнице Западног Балкана, као и међународних институција.

Тема Конференције је „Балкан и Европска унија - петогодишњи циклус Берлинског процеса“, којом су организатори жељели да дају допринос снажењу регионалне сарадње и даљем процесу европских интеграција овог подручја. Конференцију су отворили предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, савезни канцелар Аустрије Себастијан Курц и предсједник ПКЦГ Властимир Голубовић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?