Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalna direktorica Tanja Ostojić na sastanku u organizaciji Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI) u Budvi

Objavljeno: 08.11.2018. 19:16 Autor: MUP
U Budvi se, u okviru projekta Bordairpol II u organizaciji MARRI centra, održava peti godišnji sastanak koji okuplja 4 MARRI mreže zadužene za upravljanje granicom, azil, readmisiju i trgovinu ljudima.

Otvarajući sastanak zajedno sa direktorom MARRI centra gospodinom Saškom Kocevim, a kojem prisustvuju predstavnici svih zemalja regiona, generalna direktorica za međunarodnu saradnju i evropske integracije Tanja Ostojić naglasila je da je su pitanja koja se odnose na upravljanje granicom, azil, readmisiju i trgovinu ljudima od posebnog značaja za svaku državu koja teži da uspostavi punu vladavinu prava, kao i da se u poslednjih par godina region Zapadnog Balkana kontinuirano bori sa ovim izazovima.

Učesnici su poručili da su ovakvi skupovi dobra prilika za definisanje budućih koraka u sprovođenju Strategije MARRI-ja, dok je prisustvo naših međunarodnih partnera i prijatelja potvrda spremnosti da nas podrže u namjerama da kroz zajedničke inicijative još odlučnije i tješnje sarađujemo i unaprjeđujemo se.

Osim predstavnika zemalja regiona, sastanku prisustvuju i predstavnici relevantnih međunarodnih organizacija i inicijativa, kao što su Fronteks, IOM, ICMPD, EASO, GIZ, INTERPOL, PCC, kao i predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?