Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерална директорица Тања Остојић на састанку у организацији Регионалне иницијативе за миграције, азил и избјеглице (МАРРИ) у Будви

Објављено: 08.11.2018. 19:16 Аутор: МУП
У Будви се, у оквиру пројекта Бордаирпол ИИ у организацији МАРРИ центра, одржава пети годишњи састанак који окупља 4 МАРРИ мреже задужене за управљање границом, азил, реадмисију и трговину људима.

Отварајући састанак заједно са директором МАРРИ центра господином Сашком Коцевим, а којем присуствују представници свих земаља региона, генерална директорица за међународну сарадњу и европске интеграције Тања Остојић нагласила је да је су питања која се односе на управљање границом, азил, реадмисију и трговину људима од посебног значаја за сваку државу која тежи да успостави пуну владавину права, као и да се у последњих пар година регион Западног Балкана континуирано бори са овим изазовима.

Учесници су поручили да су овакви скупови добра прилика за дефинисање будућих корака у спровођењу Стратегије МАРРИ-ја, док је присуство наших међународних партнера и пријатеља потврда спремности да нас подрже у намјерама да кроз заједничке иницијативе још одлучније и тјешње сарађујемо и унапрјеђујемо се.

Осим представника земаља региона, састанку присуствују и представници релевантних међународних организација и иницијатива, као што су Фронтекс, ИОМ, ИЦМПД, ЕАСО, ГИЗ, ИНТЕРПОЛ, ПЦЦ, као и представници Делегације Европске уније у Црној Гори.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?