Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana druga sjednica Savjeta za saradnju organa državne uprave i NVO

Objavljeno: 09.11.2018. 19:26 Autor: MJU

Druga sjednica Savjeta za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija kojom je predsjedavala ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, održana je danas.

Ministarka Pribilović je kazala da je u skladu sa Akcionim planom Strategije reforme javne uprave 2016-2020 sačinjen Izvještaj o primjeni Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organiazcija i Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona i drugim oblicima saradnje organa državne uprave sa nevladinim organizacijama u 2017. godini.

Primjena ovih propisa prestala je u julu 2018. godine, kada je stupila na snagu Uredba o izboru predstavnika NVO u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija. 
„Napominjem da će novu Uredbu pratiti nova metodologija izvještavanja, koja se priprema kroz DEU projekat ,,Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori''. Čitav set aktivnosti ovog projekta usmjeren je upravo na unapređenje kvaliteta sprovođenja javnih konsultacija“,istakla je Pribilović.

Savjet je na današnjoj sjednici izabrao Budimira Raičkovića iz Asocijacije menadžera, za zamjenika predsjednice Savjeta iz reda NVO predstavnika.

Članovi Savjeta su se upoznali i sa informacijom o pripremi Prijedloga odluke o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. godini.

Savjet u skladu sa Odlukom o Savjetu za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija obavlja poslove koji se odnose na praćenje primjene Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija 2018-2020, davanje mišljenja o nacrtima propisa, odnosno strateškim i drugim dokumentima koji se odnose na rad i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori, u cilju unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija, davanje mišljenja u vezi sa primjenom propisa, odnosno strateških i drugih dokumenata koji se odnose na rad i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?