Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана друга сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО

Објављено: 09.11.2018. 19:26 Аутор: МЈУ

Друга сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и невладиних организација којом је предсједавала министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, одржана је данас.

Министарка Прибиловић је казала да је у складу са Акционим планом Стратегије реформе јавне управе 2016-2020 сачињен Извјештај о примјени Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних органиазција и Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона и другим облицима сарадње органа државне управе са невладиним организацијама у 2017. години.

Примјена ових прописа престала је у јулу 2018. године, када је ступила на снагу Уредба о избору представника НВО у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија. 
„Напомињем да ће нову Уредбу пратити нова методологија извјештавања, која се припрема кроз ДЕУ пројекат ,,Техничка подршка развоју институционалних механизама сарадње Владе и НВО у Црној Гори''. Читав сет активности овог пројекта усмјерен је управо на унапређење квалитета спровођења јавних консултација“,истакла је Прибиловић.

Савјет је на данашњој сједници изабрао Будимира Раичковића из Асоцијације менаџера, за замјеника предсједнице Савјета из реда НВО представника.

Чланови Савјета су се упознали и са информацијом о припреми Приједлога одлуке о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2019. години.

Савјет у складу са Одлуком о Савјету за сарадњу органа државне управе и невладиних организација обавља послове који се односе на праћење примјене Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање невладиних организација 2018-2020, давање мишљења о нацртима прописа, односно стратешким и другим документима који се односе на рад и развој невладиних организација у Црној Гори, у циљу унапређења подстицајног окружења за дјеловање невладиних организација, давање мишљења у вези са примјеном прописа, односно стратешких и других докумената који се односе на рад и развој невладиних организација у Црној Гори.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?