Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija u Podgorici lišila slobode šest lica; pronađeni pištolj, kokain i marihuana

Objavljeno: 12.11.2018. 21:03 Autor: UP
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode D.Š. (46) iz Podgorice koji se potraživao radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog sumnje da je počinio KD stvaranje kriminalne organizacije i KD krijumčarenje. Osim toga slobode je lišen i M.B. (27) iz Podgorice koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog KD teška krađa i KD falsifikovanje isprave. Takođe, službenici podgoričke policije su pronašli F.B. (24) i B.Š. (21) koji su se potraživali po loklanim potragama. B.Š. se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora za KD razbojništvo.

Tokom aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i pronalaska nedozvoljenih stvari i predmeta, podgorička policija je kod pet lica pronašla i oduzela pakovanje kokaina i pet pakovanja marihuane. Kontolom vozila u kojem su se nalazila bezbjednosno interesantna lica, M.D. (40) i L.D. (51), policijski službenici su pregledom torbice M.D. pronašli i oduzeli pištolj marke ČZ P-09 9X19, sa okvirom i osam komada municije. M.D. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Podgorica su juče, 11.11.2018. godine, lišili slobode M.P. (43) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nasilničko ponašanje, KD laka tjelesna povreda i KD zlostavljanje na štetu T.K. (40) iz Podgorice. Policijski službenici su prethodno obaviješteni od strane zaposlenih u KBC CG da je na ukazivanje pomoći pristupila T.K. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do saznanja da je oštećena T.K, 09.11.2018.godine, zajedno sa M.P. putovala iz Beograda za Podgoricu. Tokom vožnje ka Podgorici M.P. je, sumnja se, verbalno a zatim i fizički napadao oštećenu zadajući joj više udaraca i upućujući joj prijetnje po život ukoliko ga prijavi policiji. On je, kako se sumnja, nastavio sa zlostavljanjem po njihovom dolasku u njegov stan. Oštećena je uspjela da pobjegne prvo u „Sigurnu žensku kuću“ a zatim se zbog nanesenih povreda javila u UB KCCG.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?