Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ekonomski razvoj glavni izazov zemalja u integracionim procesima

Objavljeno: 15.11.2018. 21:10 Autor: PR služba

U okviru inicijative za unapređenje regionalnog razvoja i povezivanja koja je glavni izazov ovogodišnjeg Biznis foruma Prizren 2018, u Republici Kosovo, ministar Mehmed Zenka susreo se sa resornim ministrom za regionalni razvoj Rasimom Demirijem.

Ministar Demiri upoznao je ministra Zenku da je novoformirano Ministarstvo za regionalni razvoj u Vladi Republike Kosovo za vrlo kratak period opravdalo svoje formiranje te da će  ostvareni rezultati krajem godine to i potvrditi. Ministar je nedavno boravio u radnoj posjeti Crnoj Gori gdje je razgovarao sa potpredsjednikom Vlade za regionalni razvoj gospodinom Husovićem kojem je prenio iskustva Republike Kosovo u pomenutoj oblasti.

Ministri su saglasni da je stabilnost u odnosima dviju država očigledna, te da obije vlade razmišljaju u pravcu naprednih, prosperitetnih koraka kako bi osigurale svoj bolji ekonomski razvoj.

Ministar Zenka istakao je da obije države vode jednu zrelu politiku, te da prate razvojne koje donose nove mogućnosti i prosperitet njihovim građanima i građankama.

Zenka je rekao da su se prethodni sastavi vlade bavili procesima, od kojih je najvažniji bio da se sačuva mir na prostoru Crne Gore. Sadašnji saziv vlade fokusiran je na ekonomski razvoj. Postizanje boljeg standarda života našeg društva biće najbolji pokazatelj nacionalne politike, naglasio je ministar.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?