Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Економски развој главни изазов земаља у интеграционим процесима

Објављено: 15.11.2018. 21:10 Аутор: ПР служба

У оквиру иницијативе за унапређење регионалног развоја и повезивања која је главни изазов овогодишњег Бизнис форума Призрен 2018, у Републици Косово, министар Мехмед Зенка сусрео се са ресорним министром за регионални развој Расимом Демиријем.

Министар Демири упознао је министра Зенку да је новоформирано Министарство за регионални развој у Влади Републике Косово за врло кратак период оправдало своје формирање те да ће  остварени резултати крајем године то и потврдити. Министар је недавно боравио у радној посјети Црној Гори гдје је разговарао са потпредсједником Владе за регионални развој господином Хусовићем којем је пренио искуства Републике Косово у поменутој области.

Министри су сагласни да је стабилност у односима двију држава очигледна, те да обије владе размишљају у правцу напредних, просперитетних корака како би осигурале свој бољи економски развој.

Министар Зенка истакао је да обије државе воде једну зрелу политику, те да прате развојне које доносе нове могућности и просперитет њиховим грађанима и грађанкама.

Зенка је рекао да су се претходни састави владе бавили процесима, од којих је најважнији био да се сачува мир на простору Црне Горе. Садашњи сазив владе фокусиран је на економски развој. Постизање бољег стандарда живота нашег друштва биће најбољи показатељ националне политике, нагласио је министар.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?