Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nova Eurydice publikacija Školarine i sistemi podrške u evropskom visokom obrazovanju 2018/19

Objavljeno: 16.11.2018. 18:43 Autor: PR služba

Nova Eurydice publikacija Školarine i sistemi podrške u evropskom visokom obrazovanju 2018/19 nam pruža dobar uvid u sisteme naknada i podrške, uključujući grantove i zajmove, koji postoje u visokom obrazovanju u Evropi, istovremeno omogućavajući komparativni pregled kroz pojedinačne liste svih 38 zemalja članica Eurydice mreže. Informacije date u publikaciji se odnose na visinu naknada za školarine koje plaćaju studenti, specificirajući kategoriju studenata koji su u obavezi da istu plaćaju kao i one koji su od te obaveze oslobođeni.

Veoma značajne informacije odnose se na vidove javne podrške u vidu grantova i kredita, kao i poreznih naknada i porodičnih dodataka, gdje je to moguće.

Izvještaj se fokusira na naknade i podršku u javnim ustanovama visokog obrazovanja i privatnim ustanovama visokog obrazovanja koje su kofinansirane od strane vlade za programe prvog , drugog i tzv. kratkog ciklusa. Informacije se odnose na 38 zemalja, uključujući i 28 država članica EU, kao i Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Švajcarsku, Island, Lihtenštajn, Crnu Goru, Norvešku, Srbiju, Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju i Tursku.

Publikacija je dostupna na web adresi: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/national-student-fee-and-support-systems-european-higher-education-201819_en

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?