Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нова Еурyдице публикација Школарине и системи подршке у европском високом образовању 2018/19

Објављено: 16.11.2018. 18:43 Аутор: ПР служба

Нова Еурyдице публикација Школарине и системи подршке у европском високом образовању 2018/19 нам пружа добар увид у системе накнада и подршке, укључујуц́и грантове и зајмове, који постоје у високом образовању у Европи, истовремено омогућавајући компаративни преглед кроз појединачне листе свих 38 земаља чланица Еурyдице мреже. Информације дате у публикацији се односе на висину накнада за школарине које плаћају студенти, специфицирајући категорију студената који су у обавези да исту плаћају као и оне који су од те обавезе ослобођени.

Веома значајне информације односе се на видове јавне подршке у виду грантова и кредита, као и порезних накнада и породичних додатака, гдје је то могуц́е.

Извјештај се фокусира на накнаде и подршку у јавним установама високог образовања и приватним установама високог образовања које су кофинансиране од стране владе за програме првог , другог и тзв. кратког циклуса. Информације се односе на 38 земаља, укључујуц́и и 28 држава чланица ЕУ, као и Албанију, Босну и Херцеговину, Швајцарску, Исланд, Лихтенштајн, Црну Гору, Норвешку, Србију, Бившу Југословенску Републику Македонију и Турску.

Публикација је доступна на web адреси: хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/натионал-студент-фее-анд-суппорт-сyстемс-еуропеан-хигхер-едуцатион-201819_ен

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?