Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављена нова ЕУРYДИЦЕ публикација Болоња Процес Имплементациони Извјештај 2018

Објављено: 28.05.2018. 20:51 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Објављена нова ЕУРYДИЦЕ публикација Болоња Процес Имплементациони Извјештај 2018, који су министри усвојили на управо завршеној Министарској конференцији о високом образовању, која је одржана у Паризу 24-25. маја.

Извештај је резултат тијесне сарадње између Болоњске групе за прац́ење имплементације болоњских принципа (Бологна Фоллоw уп Гроуп), Еуростат-а, Еуростудент-а и Еурyдице-а. У припрема самог Извјештаја били су укључени Европска универзитетска асоцијација, Европска студентска унија и Европски регистар обезбјеђења квалитета високог образовања.

Имплементациони извјештај, поред наративног дијела, садржи мапе које, кроз скориндикаторе, дају изванредан упоредни приказ имплементације болоњских принципа у свих 48 земаља потписница Болоњске декларације.

Такође, у Извјештају су дате информације које се односе на кључне обавезе свих тзв. Болоња земаља у оквиру Европског простора високог образовања (спровођење троцикличног система студија, процедуре признавања и обезбјеђење квалитета), као и приоритети који су идентификовани у Јереванском комуникеу, односно учење и настава, социјална инклузија и запошљивост.

Публикација је доступна на линку Тхе Еуропеан Хигхер Едуцатион Ареа ин 2018

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?