Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нова Еурyдице публикација “Препоручени годишњи фонд часова у редовном обавезном образовању у Европи 2017/18”

Објављено: 07.06.2018. 18:51 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У новој Еурyдице публикацији “Препоручени годишњи фонд часова у редовном обавезном образовању у Европи 2017/18” дата је анализа препорученог минималног фонда часова у редовном обавезном образовању у 43 европска образовна система за 2017/18.годину.

Посебна пажња посвец́ена је читању, писању и књижевности, математици, природним наукама и друштвеним студијама.

У публикацији је истакнуто да су читање, писање и књижевност предмети који су највише заступљени у настави, посебно у основном образовању, док је математика друга по заступљености у настави. Евидентно је да се заступљеност математике смањује у средњем образовању у корист других предмета као што су страни језици.

Поред компаративне анализе, публикација садржи националне дијаграме који илуструју податке по земљама које су заједнички прикупили Еурyдице и НЕСЛИ мрежа (Национална екселентност у иницијативи за руковођење школом -Тхе Натионал Еxцелленце ин Сцхоол Леадерсхип Инитиативе).

Еурyдице прикупља податке о препорученом фонду часова више од двије деценије и ажурира их на годишњем нивоу.

Публикација је доступна на линку

хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/рецоммендед-аннуал-инструцтион-тиме-фулл-тиме-цомпулсорy-едуцатион-еуропе-%Е2%80%93-201718_ен

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?