Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Objavljena nova EURYDICE publikacija Bolonja Proces Implementacioni Izvještaj 2018

Objavljeno: 28.05.2018. 20:51 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Objavljena nova EURYDICE publikacija Bolonja Proces Implementacioni Izvještaj 2018, koji su ministri usvojili na upravo završenoj Ministarskoj konferenciji o visokom obrazovanju, koja je održana u Parizu 24-25. maja.

Izveštaj je rezultat tijesne saradnje između Bolonjske grupe za praćenje implementacije bolonjskih principa (Bologna Follow up Group), Eurostat-a, Eurostudent-a i Eurydice-a. U priprema samog Izvještaja bili su uključeni Evropska univerzitetska asocijacija, Evropska studentska unija i Evropski registar obezbjeđenja kvaliteta visokog obrazovanja.

Implementacioni izvještaj, pored narativnog dijela, sadrži mape koje, kroz skorindikatore, daju izvanredan uporedni prikaz implementacije bolonjskih principa u svih 48 zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije.

Takođe, u Izvještaju su date informacije koje se odnose na ključne obaveze svih tzv. Bolonja zemalja u okviru Evropskog prostora visokog obrazovanja (sprovođenje trocikličnog sistema studija, procedure priznavanja i obezbjeđenje kvaliteta), kao i prioriteti koji su identifikovani u Jerevanskom komunikeu, odnosno učenje i nastava, socijalna inkluzija i zapošljivost.

Publikacija je dostupna na linku The European Higher Education Area in 2018

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?