Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za učešće na tenderu za davanje u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, prikupljanjem ponuda, od 16.11.2018. godine

Objavljeno: 19.11.2018. 19:58 Autor: MUP
VLADA CRNE GORE
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Komisija za sprovođenje postupka prikupljanja ponuda
radi davanja u zakup nepokretnosti u svojini Crne Gore
46/5Broj: 404/18-82920/1
Podgorica, 16.11.2018. godine

Na osnovu člana 39 i 40 Zakona o državnoj imovini (˝Službeni list Crne Gore˝, br. 21/09 i 40/11), člana 29 i 31 Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini (˝Službeni Crne Gore˝, br. 44/10), i Zaključka Vlade Crne Gore, br. 07-3551 od 19.07.2018. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja, imenovana rješenjem ministra unutrašnjih poslova 01 br. 05018-57082/1 od 15.10.2018. godine, i rješenjem 01 br. 050/18-78036/2 od 08.11. 2018. godine, objavljuje

J A V N I P O Z I V

Za učešće na tenderu za davanje u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, prikupljanjem ponuda

I Predmet javnog poziva
Predmet tendera je oglašavajnje djelova zemljišta i djelova objekata za davanje u zakup, koje se nalaze na više lokacija na teritoriji Crne Gore, za potrebe postavljanja baznih stanica i opreme koja je predviđena za postavljanje i montiranje ovih objekata, sa sledećim podacima:
1. Dio katastarske parcele br. 2991 upisana u listu nepokretnosti broj 1465 KO Sutorina, u ukupnoj površini od 566m2, po kulturi pašnjak, u svojini Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlada Crne Gore.
2. Dio katastarske parcele broj 1578 iz lista nepokretnosti broj 342 KO Budva, u ukupnoj površini od 566.m2 i dijela objekta na zemljištu –jednospratna zgrada CB Budva, upisana kao D.S. Republički SUP- korišćenje.
3. Dio katastarske parcele broj 182/2 upisana u listu nepokretnosti broj 639 KO Podgorica II, u ukupnoj površini od 932m2 , po kulturi prirodno neplodno zemljište i dijela objekta MUP –a na zemljištu, upisana kao svojina Crne Gore.
4. Dio katastarske parcele br. 21/4 upisana u Posjedovnom listu nepokretnosti broj 10 KO Lozna, po kulturi dvorište 50m2 i dijela objekta kuće i zgrade na istoj parceli, upisana sa pravom raspolaganja Vlada Crne Gore.
Početna (minimalna) cijena zakupa za sve četiri lokacije utvrđena je Zaključkom Vlade CG br. 07-3551 od 19.07.2018. godine, na iznos od 800,00 eura mjesečno, odnosno na godišnjem nivou 11.616,00, eura sa uračunatim PDV-om.
Rok zakupa
Oglašene nepokretnosti iz tačke 1 poziva daju se u zakup, na period od 3 godine, sa mogućnošću produženja uz pribavljeno odobrenje nadležnog organa za gradnju objekta. Zemljište se daje u zakup putem prikupljanja ponuda u zatvorenim kovertama. Uslovi i sva prava i obaveze u vezi sa korišćenjem nepokretnosti utvrdiće se ugovorom o zakupu.
Pravo učešća
Pravo da učestvuje u javnom nadmetanju imaju sva domaća i strana pravna lica i privredni subjekti registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata, koja u roku iz poziva podnesu ponudu za nadmetanje, otkupe tendersku dokumentaciju, uplate depozit ili dostave bankarsku garanciju za ponudu i dostave ponudu u skladu sa ovim javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom i Upustvom ponuđaču.
Uslovi o podobnosti ponuđača – Opšti uslovi
U postupku javnog nadmetanja može da učestvuje samo ponuđač koji ispunjava sljedeće uslove:
1. da je upisan u registar kod organa nadležnog za registraciju privrednih subjekata; da je uredno izvršio sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa zakonom, odnosno propisima države u kojoj ima sjedište;
3. da on odnosno njegov zakonski zastupnik nije pravosnažno osuđivan za neko od krivičnih djela organizovanog kriminala sa elementima koruocije, pranja novca i prevare.
Tehnička osposobljenost
Zainteresovani učesnici na tenderu dužni da kao ispunjenost uslova tehničke osposobljenosti u postupku javnog nadmetanja, prikupljanjem ponuda, dostavie sledeće dokaze:
- Situacioni plan lokacije za koje je ponuđač zainteresovan,
- Idejno rješenje za bazne stanice sa granicom pripadajućeg zemljišta,
Dokazi o ispunjenosti uslova za učešće na tenderu dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj kopiji.
Ukoliko ponuđač ne dostavi neki od dokaza o podobnosti predviđenih pozivom za nadmetanje i tenderskom dokumentacijom, njegova ponuda biće odbijena.
Od lica koja namjeravaju da učestvuju na Tenderu, između ostalog očekuje da ispuni sledeće minimalne uslove
a) Da u svojoj ponudi, ponudi zakup za sve četiri lokacije opisane u predmetu Javnog poziva, u trajanju od 3 godina;
b) Da ponudi godišnji iznos zakupnine za sve četiri lokacije koji ne može biti manji od 11.616,00 na godišnjem nivou, sa uračunatim PDV-om kao i rok i način plaćanja.
3) Da će u periodu trajanja zakupa na zakupljenoj lokaciji, radi izgradnje objekta – bazne stanice, pribaviti tehničku dokumentaciju izrađenu u skladu sa urbanističkim uslovima i drugim uslovima iz člana 117 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sl. list “Crne Gore, br. 43/17”), i postaviti objekat u skladu sa uslovima propisanim za ove objekte.
Otkup tenderske dokumentacije
Ponuđači koji žele učestvovati na Tenderu moraju prethodno otkupiti Tendersku dokumentaciju od Ministarstva.
Zainteresovana lica imaju pravo da izvrše uvid i otkup tenderske dokumentacije od dana objavljivanja poziva za prikupljanje ponuda.
Za otkup tenderske dokumentacije potrebno je podnijeti pisani zahtjev sa jasnom naznakom„Zahtjev za otkup Tenderske dokumentacije, u kojem je navedeno u čije ime otkupljuje dokumentaciju..
Zainteresovani učesnici na tenderu plaćaju naknadu za otkup tenderske dokumentacije u visini od 500 eura, koja se uplaćuje na račun Ministarstva unutrašnjih poslova br. br.825-79-81 model 05-poziv na br. 302001417 (uz napomenu: «Naknada za otkup i preuzimanje Tenderske dokumentacije« po javnom pozivu za izdavanje u zakup zemljišta u državnoj svojini radi postavljanja bazne stanice. Dokaz o uplati troškova otkupa priložiti uz zahtjev za otkup tenderske dokumentacije. Ukoliko uz zahtjev nije priložen dokaz o uplati troškova otkupa, Komisija će odbaciti zahtjev za otkup zainteresovanog lica. Rok za otkup tenderske dokumentacije traje najkasnije 10 dana prije isteka roka za podnošenje ponuda.
Ponuda se dostavlja na crnogorskom jeziku kao i drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.
Podnošenje prijave/ponude
Rok za podnošenje prijava/ ponuda je 25 (dvadeset pet ) dana od dana objavljivanja javnog poziva za nadmetanje, zaključno sa 14.12.2018. godine do 11 časova. Ponuđač može podnijeti ponudu za sve četiri lokacije iz tačke 1 poziva, odnosno nije dozvoljena mogućnost podnošenja ponuda na pojedinačno oglašene lokacije iz poziva.
Rok za otkup tenderske dokumentacije traje najkasnije 10 dana prije isteka roka za podnošenje ponuda.
Ukoliko je neki od ova dva roka neradni dan, rok se produžava do prvog sljedećeg radnog dana. Procedura dostavljanja ponude, povlačenje ponude, kao i sadržaj ponude sa spiskom dokumentacije koja se prilaže uz ponudu detaljno su objašenjeni u Tenderskoj dokumentaciji.
Ponuda sadrži naziv i adresu ponuđča, ponuđenu cijenu iskazanu u eurima, rok zakupa, način plaćanja zakupnine, dokaz o uplati depozita ili bankarsku garanciju, ovlašćenje za lice koje će prisustvovati otvaranju ponuda, Izjava o prihvatanju uslova iz poziva i tenderske dokumentacijekao, Nacrt ugovora koji je sastavni dio ove dokumentacije, ovjeren od strane odgovornog lica zakupca, sa dokazima o ispunjenosti uslova predviđnih u Javnom pozivu - (Tenderu) i tenderskoj dokumentaciji.
Garancija ponude ili depozit
Ponuđač uz ponudu mora dostaviti garanciju ponude u korist Vlade Crne Gore – Tenderska komisija za davanje u zakup nepokretnosti za postavljanje baznih stanica “u iznosu od 10% od početne minimalne cijene zakupa na godišnjem nivou, što iznosi 1.161,60 eura, kao garancija ostajanja u obavezi prema svojoj ponudi u periodu važenja iste, naplativu na prvi poziv, bez prigovora ili dokaz o uplati novčanog depozita u istom iznosu na račun Budžeta Crne Gore br. 907-3001-19. Rok važenja bankarske garancije ili novčanog depozita iznosi 90 dana od krajnjeg roka za podnošenje ponude
Predaja ponude i otvaranje ponude
Ponuda se predaje u zapečaćenom omotu lično ili preporučenom poštom na adresu:
“ Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, br. 22, Podgorica”
Tenderska komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup zemljišta u svojini Crne Gore, sa naznakom »Prijava na javni poziv za davanje u zakup zemljišta za izgradnju baznih stanica « ne otvaraj do zvaničnog otvaranja ponuda ».
Na poleđini koverte potrebno je navesti: ime i adresu ponuđača i kontakt telefon ovlašćenog lica za predaju ponude.
Procedura dostavljanja ponude, povlačenje ponude, kao i sadržaj ponude sa spiskom dokumentacije koja se prilaže uz ponudu detaljno su objašenjeni u Tenderskoj dokumentaciji i upustvu ponuđaču.
Otvaranje ponuda biće održano dana 14.12.2018. godine u 11 časova i 30 minuta u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, ulica Meše Selimovića br. 2, u Podgorici. (u bloku V).
Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači ili njihovi opunomoćeni predstavnici, koji na dan otvaranja ponuda posjeduju validno punomoćje.
Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena..................100 bodova
Prvorangirana ponuda dobija 100 bodova a ostale ponude proporcionalni broj bodova u odnosu na prvorangiranu ponudu.
Obavještenje o najpovoljnioj ponudi
Nakon prijema ponuda, utvrđivanja njihove formalne ispravnosti, njihovog razmatranja i ocjenjivanja, Komisija će u roku od 8 (osam) dana od dana otvaranja ponuda izvršiti rangiranje, utvrditi rang listu i o rezulatatima obavjestiti učesnike na tenderu, koji imaju pravo prigovora Komisiji u roku od 5 (pet) dana od danja dobijanja obavještenja o rezultatima tendera. Odluka Komisije po prigovoru je konačna.
Kontakt osoba i dodatne informacije
Zainteresovani ponuđač može, u pisanom obliku tražiti dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi Tendera. Zahtjevi za dodatne informacije i pojašnjenja mogu se dostavljati najksnije deset radnih dana prije krajnjeg roka za podnošenje ponuda
Kontakt osoba: Stanislava Petričić, tel: 067 286 630, e-mail .stanislava.petricic@mup.gov.me

Tekst poziva objavljen u dnevnom listu »Pobjeda« i postavljen na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova web:www.mup.gov.me i sajtu Uprave policije www.uprava policije.com.



MINISTARTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Komisija za sprovođenje postupka prikupljanja ponuda
Predsjednica Petričić Stanisava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?