Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за учешће на тендеру за давање у закуп земљишта у својини Црне Горе, прикупљањем понуда, од 16.11.2018. године

Објављено: 19.11.2018. 19:58 Аутор: МУП
ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Комисија за спровођење поступка прикупљања понуда
ради давања у закуп непокретности у својини Црне Горе
46/5Број: 404/18-82920/1
Подгорица, 16.11.2018. године

На основу члана 39 и 40 Закона о државној имовини (˝Службени лист Црне Горе˝, бр. 21/09 и 40/11), члана 29 и 31 Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини (˝Службени Црне Горе˝, бр. 44/10), и Закључка Владе Црне Горе, бр. 07-3551 од 19.07.2018. године, Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка јавног надметања, именована рјешењем министра унутрашњих послова 01 бр. 05018-57082/1 од 15.10.2018. године, и рјешењем 01 бр. 050/18-78036/2 од 08.11. 2018. године, објављује

Ј А В Н И П О З И В

За учешће на тендеру за давање у закуп земљишта у својини Црне Горе, прикупљањем понуда

И Предмет јавног позива
Предмет тендера је оглашавајње дјелова земљишта и дјелова објеката за давање у закуп, које се налазе на више локација на територији Црне Горе, за потребе постављања базних станица и опреме која је предвиђена за постављање и монтирање ових објеката, са следећим подацима:
1. Дио катастарске парцеле бр. 2991 уписана у листу непокретности број 1465 КО Суторина, у укупној површини од 566м2, по култури пашњак, у својини Црне Горе, са правом располагања Влада Црне Горе.
2. Дио катастарске парцеле број 1578 из листа непокретности број 342 КО Будва, у укупној површини од 566.м2 и дијела објекта на земљишту –једноспратна зграда ЦБ Будва, уписана као Д.С. Републички СУП- коришћење.
3. Дио катастарске парцеле број 182/2 уписана у листу непокретности број 639 КО Подгорица ИИ, у укупној површини од 932м2 , по култури природно неплодно земљиште и дијела објекта МУП –а на земљишту, уписана као својина Црне Горе.
4. Дио катастарске парцеле бр. 21/4 уписана у Посједовном листу непокретности број 10 КО Лозна, по култури двориште 50м2 и дијела објекта куће и зграде на истој парцели, уписана са правом располагања Влада Црне Горе.
Почетна (минимална) цијена закупа за све четири локације утврђена је Закључком Владе ЦГ бр. 07-3551 од 19.07.2018. године, на износ од 800,00 еура мјесечно, односно на годишњем нивоу 11.616,00, еура са урачунатим ПДВ-ом.
Рок закупа
Оглашене непокретности из тачке 1 позива дају се у закуп, на период од 3 године, са могућношћу продужења уз прибављено одобрење надлежног органа за градњу објекта. Земљиште се даје у закуп путем прикупљања понуда у затвореним ковертама. Услови и сва права и обавезе у вези са коришћењем непокретности утврдиће се уговором о закупу.
Право учешћа
Право да учествује у јавном надметању имају сва домаћа и страна правна лица и привредни субјекти регистрована у Централном регистру привредних субјеката, која у року из позива поднесу понуду за надметање, откупе тендерску документацију, уплате депозит или доставе банкарску гаранцију за понуду и доставе понуду у складу са овим јавним позивом и тендерском документацијом и Упуством понуђачу.
Услови о подобности понуђача – Општи услови
У поступку јавног надметања може да учествује само понуђач који испуњава сљедеће услове:
1. да је уписан у регистар код органа надлежног за регистрацију привредних субјеката; да је уредно извршио све обавезе по основу пореза и доприноса у складу са законом, односно прописима државе у којој има сједиште;
3. да он односно његов законски заступник није правоснажно осуђиван за неко од кривичних дјела организованог криминала са елементима коруоције, прања новца и преваре.
Техничка оспособљеност
Заинтересовани учесници на тендеру дужни да као испуњеност услова техничке оспособљености у поступку јавног надметања, прикупљањем понуда, доставие следеће доказе:
- Ситуациони план локације за које је понуђач заинтересован,
- Идејно рјешење за базне станице са границом припадајућег земљишта,
Докази о испуњености услова за учешће на тендеру достављају се у оригиналу или овјереној копији.
Уколико понуђач не достави неки од доказа о подобности предвиђених позивом за надметање и тендерском документацијом, његова понуда биће одбијена.
Од лица која намјеравају да учествују на Тендеру, између осталог очекује да испуни следеће минималне услове
а) Да у својој понуди, понуди закуп за све четири локације описане у предмету Јавног позива, у трајању од 3 година;
б) Да понуди годишњи износ закупнине за све четири локације који не може бити мањи од 11.616,00 на годишњем нивоу, са урачунатим ПДВ-ом као и рок и начин плаћања.
3) Да ће у периоду трајања закупа на закупљеној локацији, ради изградње објекта – базне станице, прибавити техничку документацију израђену у складу са урбанистичким условима и другим условима из члана 117 Закона о планирању простора и изградњи објеката (Сл. лист “Црне Горе, бр. 43/17”), и поставити објекат у складу са условима прописаним за ове објекте.
Откуп тендерске документације
Понуђачи који желе учествовати на Тендеру морају претходно откупити Тендерску документацију од Министарства.
Заинтересована лица имају право да изврше увид и откуп тендерске документације од дана објављивања позива за прикупљање понуда.
За откуп тендерске документације потребно је поднијети писани захтјев са јасном назнаком„Захтјев за откуп Тендерске документације, у којем је наведено у чије име откупљује документацију..
Заинтересовани учесници на тендеру плаћају накнаду за откуп тендерске документације у висини од 500 еура, која се уплаћује на рачун Министарства унутрашњих послова бр. бр.825-79-81 модел 05-позив на бр. 302001417 (уз напомену: «Накнада за откуп и преузимање Тендерске документације« по јавном позиву за издавање у закуп земљишта у државној својини ради постављања базне станице. Доказ о уплати трошкова откупа приложити уз захтјев за откуп тендерске документације. Уколико уз захтјев није приложен доказ о уплати трошкова откупа, Комисија ће одбацити захтјев за откуп заинтересованог лица. Рок за откуп тендерске документације траје најкасније 10 дана прије истека рока за подношење понуда.
Понуда се доставља на црногорском језику као и другим језицима који су у службеној употреби у Црној Гори.
Подношење пријаве/понуде
Рок за подношење пријава/ понуда је 25 (двадесет пет ) дана од дана објављивања јавног позива за надметање, закључно са 14.12.2018. године до 11 часова. Понуђач може поднијети понуду за све четири локације из тачке 1 позива, односно није дозвољена могућност подношења понуда на појединачно оглашене локације из позива.
Рок за откуп тендерске документације траје најкасније 10 дана прије истека рока за подношење понуда.
Уколико је неки од ова два рока нерадни дан, рок се продужава до првог сљедећег радног дана. Процедура достављања понуде, повлачење понуде, као и садржај понуде са списком документације која се прилаже уз понуду детаљно су објашењени у Тендерској документацији.
Понуда садржи назив и адресу понуђча, понуђену цијену исказану у еурима, рок закупа, начин плаћања закупнине, доказ о уплати депозита или банкарску гаранцију, овлашћење за лице које ће присуствовати отварању понуда, Изјава о прихватању услова из позива и тендерске документацијекао, Нацрт уговора који је саставни дио ове документације, овјерен од стране одговорног лица закупца, са доказима о испуњености услова предвиђних у Јавном позиву - (Тендеру) и тендерској документацији.
Гаранција понуде или депозит
Понуђач уз понуду мора доставити гаранцију понуде у корист Владе Црне Горе – Тендерска комисија за давање у закуп непокретности за постављање базних станица “у износу од 10% од почетне минималне цијене закупа на годишњем нивоу, што износи 1.161,60 еура, као гаранција остајања у обавези према својој понуди у периоду важења исте, наплативу на први позив, без приговора или доказ о уплати новчаног депозита у истом износу на рачун Буџета Црне Горе бр. 907-3001-19. Рок важења банкарске гаранције или новчаног депозита износи 90 дана од крајњег рока за подношење понуде
Предаја понуде и отварање понуде
Понуда се предаје у запечаћеном омоту лично или препорученом поштом на адресу:
“ Министарство унутрашњих послова, Булевар Светог Петра Цетињског, бр. 22, Подгорица”
Тендерска комисија за спровођење поступка давања у закуп земљишта у својини Црне Горе, са назнаком »Пријава на јавни позив за давање у закуп земљишта за изградњу базних станица « не отварај до званичног отварања понуда ».
На полеђини коверте потребно је навести: име и адресу понуђача и контакт телефон овлашћеног лица за предају понуде.
Процедура достављања понуде, повлачење понуде, као и садржај понуде са списком документације која се прилаже уз понуду детаљно су објашењени у Тендерској документацији и упуству понуђачу.
Отварање понуда биће одржано дана 14.12.2018. године у 11 часова и 30 минута у згради Министарства унутрашњих послова, улица Меше Селимовића бр. 2, у Подгорици. (у блоку В).
Отварању понуда могу присуствовати понуђачи или њихови опуномоћени представници, који на дан отварања понуда посједују валидно пуномоћје.
Критеријум за избор најповољније понуде је највиша понуђена цијена..................100 бодова
Прворангирана понуда добија 100 бодова а остале понуде пропорционални број бодова у односу на прворангирану понуду.
Обавјештење о најповољниој понуди
Након пријема понуда, утврђивања њихове формалне исправности, њиховог разматрања и оцјењивања, Комисија ће у року од 8 (осам) дана од дана отварања понуда извршити рангирање, утврдити ранг листу и о резулататима обавјестити учеснике на тендеру, који имају право приговора Комисији у року од 5 (пет) дана од дања добијања обавјештења о резултатима тендера. Одлука Комисије по приговору је коначна.
Контакт особа и додатне информације
Заинтересовани понуђач може, у писаном облику тражити додатне информације или појашњења у вези Тендера. Захтјеви за додатне информације и појашњења могу се достављати најксније десет радних дана прије крајњег рока за подношење понуда
Контакт особа: Станислава Петричић, тел: 067 286 630, е-маил .станислава.петрициц@муп.гов.ме

Текст позива објављен у дневном листу »Побједа« и постављен на сајту Министарства унутрашњих послова web:www.муп.гов.ме и сајту Управе полиције www.управа полиције.цом.



МИНИСТАРТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Комисија за спровођење поступка прикупљања понуда
Предсједница Петричић Станисава

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?