Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarka Pribilović na 9. sastanku Upravnog odbora RESPA u Briselu

Objavljeno: 20.11.2018. 16:45 Autor: MJU

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovaće na 9. sastanku Upravnog odbora regionalne škole za javnu upravu na Zapadnom Balkanu (ReSPA) na ministarskom nivou i konferenciji, 21. novembra 2018, u Briselu.

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), međuvladina organizacija koja podržava saradnju i reformu javnih administracija na Zapadnom Balkanu, održaće deveti po redu sastanak Upravnog odbora na ministarskom nivou na temu „Regionalna saradnja za reformu javnih administracija na Zapadnom Balkanu“, kao i dvodnevnu konferenciju u cilju rezimiranja glavnih dostignuća u procesu poboljšanja javne administracije na Zapadnom Balkanu.

Učesnici na sastanku biće članovi/ce Upravnog odbora ReSPA na ministarskom nivou: ministri zaduženi za javnu administraciju u zemljama Zapadnog Balkana i na Kosovu i predstavnici Evropske komisije.

Dvodnevna konferencija pod nazivom “Poboljšanja u javnoj administraciji kroz regionalnu saradnju”, okupiće visoke predstavnike/ce državnih administracija Zapadnog Balkana, koji se bave reformom javne administracije, menadžmentom javnih finansija i evropskim integracijama, kao i predstavnike/ce Evropske komisije, OECD/SIGMA, regionalnih i međunarodnih organizacija i drugih partnera. Prezentacije i diskusije na konferenciji odnosiće se na dostignuća ReSPA tokom protekle godine koja se tiču objavljenih studija i ostalih aktivnosti.

Od oktobra 2017. do oktobra 2018. godine, u saradnji sa brojnim partnerima iz Evrope i sa Zapadnog Balkana, uz podršku više od 200 međunarodnih i regionalnih eksperata, ReSPA je umrežila više od 1.000 službenika javne administracije u regionu kroz najmanje 50 aktivnosti iz domena jačanja kapaciteta. U pomenutom periodu, ReSPA je takođe ostvarila 7 regionalnih komparativnih istraživačkih studija sa preporukama za praktične politike u oblasti reforme javne uprave na Zapadnom Balkanu 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?