Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Прибиловић на 9. састанку Управног одбора РЕСПА у Бриселу

Објављено: 20.11.2018. 16:45 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествоваће на 9. састанку Управног одбора регионалне школе за јавну управу на Западном Балкану (РеСПА) на министарском нивоу и конференцији, 21. новембра 2018, у Бриселу.

Регионална школа за јавну управу (РеСПА), међувладина организација која подржава сарадњу и реформу јавних администрација на Западном Балкану, одржаће девети по реду састанак Управног одбора на министарском нивоу на тему „Регионална сарадња за реформу јавних администрација на Западном Балкану“, као и дводневну конференцију у циљу резимирања главних достигнућа у процесу побољшања јавне администрације на Западном Балкану.

Учесници на састанку биће чланови/це Управног одбора РеСПА на министарском нивоу: министри задужени за јавну администрацију у земљама Западног Балкана и на Косову и представници Европске комисије.

Дводневна конференција под називом “Побољшања у јавној администрацији кроз регионалну сарадњу”, окупиће високе представнике/це државних администрација Западног Балкана, који се баве реформом јавне администрације, менаџментом јавних финансија и европским интеграцијама, као и представнике/це Европске комисије, ОЕЦД/СИГМА, регионалних и међународних организација и других партнера. Презентације и дискусије на конференцији односиће се на достигнућа РеСПА током протекле године која се тичу објављених студија и осталих активности.

Од октобра 2017. до октобра 2018. године, у сарадњи са бројним партнерима из Европе и са Западног Балкана, уз подршку више од 200 међународних и регионалних експерата, РеСПА је умрежила више од 1.000 службеника јавне администрације у региону кроз најмање 50 активности из домена јачања капацитета. У поменутом периоду, РеСПА је такође остварила 7 регионалних компаративних истраживачких студија са препорукама за практичне политике у области реформе јавне управе на Западном Балкану 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?