Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stvaramo buduće šampione

Objavljeno: 21.11.2018. 20:32 Autor: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta              

Ministar sporta Nikola Janović i predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić govorili su danas na događaju povodom promocije rukometa kao školskog sporta koja je održana u JU SMŠ „Vuksan Đukić u Mojkovcu.

Misija Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, i u tom kontekstu kontinuirano unaprijeđenje segmenta školskog i dječjeg sporta. 

Jedan od ključnih pokazatelja da je ozbiljan posao urađen na ovom planu je učešće preko 70 osnovnih škola u sistem školskog takmičenja, kao i povećanje broja sportova. 

Ministarstvo sporta

Uvođenjem novih sportova u školska takmičenja i održavanjem pokaznih treninga želimo da podstaknemo da se što više djece bavi sportom kako bi bili zdraviji, postizali bolje uspjehe u školi i van nje, sticali nova prijateljstva, kao i razvijali timski duh.

 ''Vjerujem da će ovakav vid podrške našim profesorima pomoći da unaprijede vještine kod svojih učenika, čime će iznjedriti nove šampione'', kazao je ministar Janović. 

Ministar je izrazio zahvalnost i kompanijama Monteput i Aerodromi Crne Gore koje u kontinuitetu pružaju podršku organizaciji aktivnosti iz oblasti školskog sporta.




 



MINISTARSTVO SPORTA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?