Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стварамо будуће шампионе

Објављено: 21.11.2018. 20:32 Аутор: Министарство спорта

Ministarstvo sporta              

Министар спорта Никола Јановић и предсједник општине Мојковац Ранко Мишнић говорили су данас на догађају поводом промоције рукомета као школског спорта која је одржана у ЈУ СМШ „Вуксан Ђукић у Мојковцу.

Мисија Владе Црне Горе и Министарства спорта је укључивање што већег броја дјеце у спортске активности, и у том контексту континуирано унапријеђење сегмента школског и дјечјег спорта. 

Један од кључних показатеља да је озбиљан посао урађен на овом плану је учешће преко 70 основних школа у систем школског такмичења, као и повећање броја спортова. 

Ministarstvo sporta

Увођењем нових спортова у школска такмичења и одржавањем показних тренинга желимо да подстакнемо да се што више дјеце бави спортом како би били здравији, постизали боље успјехе у школи и ван ње, стицали нова пријатељства, као и развијали тимски дух.

 ''Вјерујем да ће овакав вид подршке нашим професорима помоћи да унаприједе вјештине код својих ученика, чиме ће изњедрити нове шампионе'', казао је министар Јановић. 

Министар је изразио захвалност и компанијама Монтепут и Аеродроми Црне Горе које у континуитету пружају подршку организацији активности из области школског спорта.




 



МИНИСТАРСТВО СПОРТА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?