Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković i Grbović obišli aerodrom Kapino polje: Nikšić ima kapacitete da postane sjedište Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore

Objavljeno: 22.11.2018. 18:35 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković obišao je danas sa predsjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem aerodrom Kapino polje.
  
mod
   
Ministar Bošković je tom prilikom podsjetio da se u Ministarstvu odbrane razmatra mogućnost da se Vojni aerodrom “Knjaz Danilo” u Golubovcima ustupi za potrebe civilnog saobraćaja, što bi podrazumijevalo da se centar Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore preseli ili i Nikšić, ili u Berane.

Današnji obilazak Kapinog polja bio je u funkciji razrade te ideje i njenih optimalnih mogućnosti. 
mod
     
"Prostorni kapaciteti u Nikšiću postoje, pista aerodroma je sanirana i urađena prije nekoliko godina, kao i kontrolni toranj, što daje dobru polaznu osnovu da aerodrom Kapino polje bude priveden namjeni, odnosno za potrebe Vojske Crne Gore”, kazao je Bošković, dodajući da su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore spremni na dodatna ulaganja ukoliko se ideja pokaže kao dobra i konstruktivna. 

Grbović je kazao da je Opština Nikšić vrlo zainteresovana da Vojska izgradi svoje kapacitete na aerodromu Kapino polje. On je kazao da je već gotova Studija opravdanosti, koja je dala optimistične rezultate, uključujući i ekonomsku isplativost.

“U slučaju da Nikšić postane centar Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Opština Nikšić i država uložiće značajna sredstva kako bi se aerodrom modernizovao za potrebe Vojske Crne Gore”, kazao je Grbović.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?