Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић и Грбовић обишли аеродром Капино поље: Никшић има капацитете да постане сједиште Ваздухопловства Војске Црне Горе

Објављено: 22.11.2018. 18:35 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић обишао је данас са предсједником Општине Никшић, Веселином Грбовићем аеродром Капино поље.
  
mod
   
Министар Бошковић је том приликом подсјетио да се у Министарству одбране разматра могућност да се Војни аеродром “Књаз Данило” у Голубовцима уступи за потребе цивилног саобраћаја, што би подразумијевало да се центар Ваздухопловства Војске Црне Горе пресели или и Никшић, или у Беране.

Данашњи обилазак Капиног поља био је у функцији разраде те идеје и њених оптималних могућности. 
mod
     
"Просторни капацитети у Никшићу постоје, писта аеродрома је санирана и урађена прије неколико година, као и контролни торањ, што даје добру полазну основу да аеродром Капино поље буде приведен намјени, односно за потребе Војске Црне Горе”, казао је Бошковић, додајући да су Министарство одбране и Војска Црне Горе спремни на додатна улагања уколико се идеја покаже као добра и конструктивна. 

Грбовић је казао да је Општина Никшић врло заинтересована да Војска изгради своје капацитете на аеродрому Капино поље. Он је казао да је већ готова Студија оправданости, која је дала оптимистичне резултате, укључујући и економску исплативост.

“У случају да Никшић постане центар Ваздухопловства Војске Црне Горе, Општина Никшић и држава уложиће значајна средства како би се аеродром модернизовао за потребе Војске Црне Горе”, казао је Грбовић.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?