Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU DNEVNOG BORAVKA ZA DJECU SA SMETNJAMA I TEŠKOĆAMA U RAZVOJU I ODRASLA LICA SA INVALIDITETOM U OPŠTINI GOLUBOVCI

Objavljeno: 29.11.2018. 20:00 Autor: mrss
Dana 29. novembra 2018. godine generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija zajedno sa gradonačelnikom Glavnog grada Ivanom Vukovićem i predsjednicom opštine Golubovci Tanjom Stajović položio je kamen temeljac za izgradnju Dnevnog boravka za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom u Opštini Golubovci.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je prepoznajući društvenu odgovornost i napore opštine Golubovci za uspostavljanje ove usluge, posebno imajući u vidu procijenjeni broj korisnika, na račun opštine uplatilo iznos od 40.000,00 € za opremanje objekta.

U okviru Dnevnog boravka će se raditi na socijalnoj rehabilitaciji u cilju povećanja i održavanja funkcionalnih sposobnosti korisnika te njihovom osposobljavanju za samostalnost u dnevnim aktivnostima u skladu sa preostalim funkcionalnim kapacitetima. Korisnicima će biti omogućeno da postignu maksimum izvodljivog razvoja i nezavisnosti, pružena odgovarajuća njega, edukacija, obuka, rehabilitacija i podrška da žive što je moguće nezavisnije i da učestvuju u normalnom životu u okviru svoje zajednice.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?