Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ДНЕВНОГ БОРАВКА ЗА ДЈЕЦУ СА СМЕТЊАМА И ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ И ОДРАСЛА ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ОПШТИНИ ГОЛУБОВЦИ

Објављено: 29.11.2018. 20:00 Аутор: мрсс
Дана 29. новембра 2018. године генерални директор Директората за социјално старање и дјечију заштиту Горан Кушевија заједно са градоначелником Главног града Иваном Вуковићем и предсједницом општине Голубовци Тањом Стајовић положио је камен темељац за изградњу Дневног боравка за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју и одрасла лица са инвалидитетом у Општини Голубовци.

Министарство рада и социјалног старања је препознајући друштвену одговорност и напоре општине Голубовци за успостављање ове услуге, посебно имајући у виду процијењени број корисника, на рачун општине уплатило износ од 40.000,00 € за опремање објекта.

У оквиру Дневног боравка ће се радити на социјалној рехабилитацији у циљу повећања и одржавања функционалних способности корисника те њиховом оспособљавању за самосталност у дневним активностима у складу са преосталим функционалним капацитетима. Корисницима ће бити омогућено да постигну максимум изводљивог развоја и независности, пружена одговарајућа њега, едукација, обука, рехабилитација и подршка да живе што је могуће независније и да учествују у нормалном животу у оквиру своје заједнице.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?