Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OTVOREN DNEVNI BORAVAK ZA STARA LICA U OPŠTINI BIJELO POLJE

Objavljeno: 30.11.2018. 20:30 Autor: mrss

Danas (30. novembra 2018. g.) u opštini Bijelo Polje je otvoren Dnevni boravak za stara lica. Dnevni boravak, u prisustvu zvanica, korisnika i medija, otvorili su predsednik opštine Bijelo Polje g. Petar Smolović, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja g. Goran Kuševija i direktor Doma starih Bijelo Polje g. Dejan Pavićević.

Uspostavljanjem ove usluge u opštini Bijelo Polje se nastoji da se poboljša kvalitet života starijih u ovoj opštini i stvore uslovi za integraciju ove ranjive kategorije u zajednicu na osnovu jednakih mogućnosti, kao i da se kod korisnika podstakne razvoj praktičnih vještina i da se koristeći sopstvene potencijale osnaže za samostalan život, te da im se pružai prilika da u granicama svojih mogućnosti doprinose unapređenju socijalnog ambijenta.

mrss

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je opremilo objekat koji je obezbijedila opština Bijelo Polje i stavila ga na raspolaganje Domu starih koji će biti i pružalac usluge. Usluga će se pružati svakog radnog dana u vremenu od 8 do 16 časova, površina objekta je oko 55 m2 i namijenjena je za boravak do 20 korisnika, a isti je pristupačan licima sa invaliditetom. Dnevni boravak za stara lica u opštini Bijelo Polje je deseti objekat ove vrste u Crnoj Gori. U ovom Dnevnom boravku korisnicima će biti omogućeni: radno-okupaciona terapija; razgovori i druženje u cilju prevladavanja usamljenosti i socijalne izolovanosti; posjeta kulturnim dešavanja; korišćenje biblioteke i čitanje dnevne štampe; jedan besplatan topli obrok i dnevno posluženje (kafa, čaj, sok); psihosocijalna podrška i dr.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?