Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОТВОРЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА СТАРА ЛИЦА У ОПШТИНИ БИЈЕЛО ПОЉЕ

Објављено: 30.11.2018. 20:30 Аутор: мрсс

Данас (30. новембра 2018. г.) у општини Бијело Поље је отворен Дневни боравак за стара лица. Дневни боравак, у присуству званица, корисника и медија, отворили су председник општине Бијело Поље г. Петар Смоловић, директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту у Министарству рада и социјалног старања г. Горан Кушевија и директор Дома старих Бијело Поље г. Дејан Павићевић.

Успостављањем ове услуге у општини Бијело Поље се настоји да се побољша квалитет живота старијих у овој општини и створе услови за интеграцију ове рањиве категорије у заједницу на основу једнаких могућности, као и да се код корисника подстакне развој практичних вјештина и да се користећи сопствене потенцијале оснаже за самосталан живот, те да им се пружаи прилика да у границама својих могућности доприносе унапређењу социјалног амбијента.

mrss

Министарство рада и социјалног старања је опремило објекат који је обезбиједила општина Бијело Поље и ставила га на располагање Дому старих који ће бити и пружалац услуге. Услуга ће се пружати сваког радног дана у времену од 8 до 16 часова, површина објекта је око 55 м2 и намијењена је за боравак до 20 корисника, а исти је приступачан лицима са инвалидитетом. Дневни боравак за стара лица у општини Бијело Поље је десети објекат ове врсте у Црној Гори. У овом Дневном боравку корисницима ће бити омогућени: радно-окупациона терапија; разговори и дружење у циљу превладавања усамљености и социјалне изолованости; посјета културним дешавања; коришћење библиотеке и читање дневне штампе; један бесплатан топли оброк и дневно послужење (кафа, чај, сок); психосоцијална подршка и др.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?