Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uz podršku Republike Slovenije sprovedena obuka o letenju u planinama

Objavljeno: 03.12.2018. 18:34 Autor: MUP
Službenici Avio-helikopterske jedinice MUP-a u periodu od 27. do 29. novembra pohađali su obuku za letenje u planinama, koja je realizovana u okviru Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o razvojnoj saradnji.

S tim u vezi, piloti i tehničari Avio-helikopterske jednice MUP-a uz pomoć kolega iz Helikopterske jedinice policije Republike Slovenije, prošli su sveobuhvatnu obuku koja je, između ostalog, podrazumijavala detaljnu analizu i procjenu vremenskih uslova, analizu uticaja letenja u planinama na rad helikoptera, te karakteristike terena, sposobnost slijetanja i polijetanja izvan područja aerodromskog slijetanja. U okviru obuke bilo je riječi i o aspektima uspješne saradnja i komunikacije tokom ispunjavanja zadataka.

Obuka je realizovana shodno potrebama Avio-helikopterske jedinice, a u istom periodu započeta je i izrada programa razvoja ove Jedinice MUP-a, u okviru kojeg se sagledava trenutno stanje i usklađenost sa standardima EU.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?