Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уз подршку Републике Словеније спроведена обука о летењу у планинама

Објављено: 03.12.2018. 18:34 Аутор: МУП
Службеници Авио-хеликоптерске јединице МУП-а у периоду од 27. до 29. новембра похађали су обуку за летење у планинама, која је реализована у оквиру Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Словеније о развојној сарадњи.

С тим у вези, пилоти и техничари Авио-хеликоптерске једнице МУП-а уз помоћ колега из Хеликоптерске јединице полиције Републике Словеније, прошли су свеобухватну обуку која је, између осталог, подразумијавала детаљну анализу и процјену временских услова, анализу утицаја летења у планинама на рад хеликоптера, те карактеристике терена, способност слијетања и полијетања изван подручја аеродромског слијетања. У оквиру обуке било је ријечи и о аспектима успјешне сарадња и комуникације током испуњавања задатака.

Обука је реализована сходно потребама Авио-хеликоптерске јединице, а у истом периоду започета је и израда програма развоја ове Јединице МУП-а, у оквиру којег се сагледава тренутно стање и усклађеност са стандардима ЕУ.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?