Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić otputovao na čelu delegacije Crne Gore u Marakeš na Međuvladinu konferenciju o migracijama

Objavljeno: 09.12.2018. 19:32 Autor: MUP
Delegacija Vlade Crne Gore koju predvodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić otputovala je danas u Marakeš, Kraljevina Maroko, gdje će 10. i 11. decembra 2018. godine učestvovati na Međuvladinoj konferenciji o migracijama, pod pokroviteljstvom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ministar Nuhodžić će se obratiti u plenarnom dijelu konferencije na visokom nivou koji je posvećen Globalnom dogovoru o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama.

Na marginama, ministar Nuhodžić će imati bilateralne susrete sa zvaničnicima Ujedinjenih nacija i država članica, kao i sa predstavnicima drugih međunarodnih organizacija.

Učešće delegacije Crne Gore na Međuvladinoj konferenciji predstavlja priliku da se predstave realizovane aktivnosti na planu izgradnje nacionalnih kapaciteta za eventualni prihvat migranata i izbjeglica, u slučaju njihovog priliva, a u skladu sa međunarodnim standardima u ovoj oblasti.

O detaljima sa konferencije javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?