Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan okrugli sto " Otvorenost lokalnih samouprava prema građanima u Crnoj Gori"

Objavljeno: 11.12.2018. 21:00 Autor: MJU

Generalna direktorica Direktorata za dobru javnu upravu i djelovanje NVO Marija Hajduković učestvovala je na okruglom stolu "Otvorenost lokalnih samouprava prema građanima u Crnoj Gori" u organizaciji NVO "Agencija za lokalnu demokratiju".

Hajduković je istakla da su u proteklom vremenu u velikom broju crnogorskih opština osnaženi mehanizmi koji se tiču povećanja transparentnosti njihovog rada.

Ona je istakla da je akcenat na poštovanju načela otvorenosti i transparentnosti stavljen novim zakonskim okvirom kojim se uređuje sistem lokalne samouprave u Crnoj Gori, ali i strateškom pristupu politici otvorenosti, kojem je posvećena Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave.

Takođe, ona je naglasila da je pitanje sprovođenja javnih konsultacija i javnih rasprava, te objavljivanje izvještaja o sprovodenim konsultacijama i javnim raspravama kao izazov u predstojećem vremenu, kojem ćemo biti posvećeni jer, kako je objasnila, participativna demokratija svoj oblik i svrhu dobija na lokalnom nivou.

Na okruglom stolu predstavljeni su i rezultati istraživanja “Indeks transparentnosti lokalnih samouprava u Crnoj Gori”, koje je obuhvatilo deset crnogorskih opština.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?