Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан округли сто " Отвореност локалних самоуправа према грађанима у Црној Гори"

Објављено: 11.12.2018. 21:00 Аутор: МЈУ

Генерална директорица Директората за добру јавну управу и дјеловање НВО Марија Хајдуковић учествовала је на округлом столу "Отвореност локалних самоуправа према грађанима у Црној Гори" у организацији НВО "Агенција за локалну демократију".

Хајдуковић је истакла да су у протеклом времену у великом броју црногорских општина оснажени механизми који се тичу повећања транспарентности њиховог рада.

Она је истакла да је акценат на поштовању начела отворености и транспарентности стављен новим законским оквиром којим се уређује систем локалне самоуправе у Црној Гори, али и стратешком приступу политици отворености, којем је посвећена Влада Црне Горе и Министарство јавне управе.

Такође, она је нагласила да је питање спровођења јавних консултација и јавних расправа, те објављивање извјештаја о спроводеним консултацијама и јавним расправама као изазов у предстојећем времену, којем ћемо бити посвећени јер, како је објаснила, партиципативна демократија свој облик и сврху добија на локалном нивоу.

На округлом столу представљени су и резултати истраживања “Индекс транспарентности локалних самоуправа у Црној Гори”, које је обухватило десет црногорских општина.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?