Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Radionica za strateško planiranje za članove Radne grupe za praćenje sprovođenja IKT Strategije informaciono-komunikacionih tehnologija pravosuđa 2016-2020

Objavljeno: 21.12.2018. 06:00 Autor: Ministarstvo pravde

Od 19. do 21. decembra u Budvi održana je Radionica za strateško planiranje za 12 predstavnika Radne grupe za praćenje sprovođenja IKT Strategije informaciono-komunikacionih tehnologija pravosuđa 2016-2020.

Ispred Ministarstva pravde na radionici učestvovali su: generalni direktor Direktorata za informacioni sistem pravosuđa i bezbjednost podataka Darko Kovačević, načelnik Direkcije za informacioni sistem pravosuđa Dražen Radonjić, načelnik Direkcije za infrastrukturu Zlatko Stijepović i samostalni savjetnik u Direkciji za informacioni sistem pravosuđa Ljubo Janković.

Radionicom su bile obuhvaćene sve oblasti strateškog razmišljanja i planiranja i rezultirala je jasnom mapom puta za sprovođenje mjera i aktivnosti planiranih u okviru Akcionog plana, sa raspodjelom budžeta za sve strateške stubove i predviđene aktivnosti, i jasnim navođenjem izvora finansiranja.

Radionica je održana u okviru projekta EUROL II. EUROL II osmišljen je kao grant projekat EU u cilju „dodatnog jačanja pravosuđa i institucija za sprovođenje zakona kako bi se ispunili kriterijumi za pristup Crne Gore Evropskoj unijiˮ. Poseban cilj projekta je „pružanje pomoći Crnoj Gori u jačanju efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pomoć djelotvornije istrage i krivičnog gonjenjaˮ.

Glavne projektne aktivnosti uključuju studiju izvodljivosti, analize programskih politika, studijske posjete, praktične obuke i mentorstvo, praktičnu podršku u upravljanju predmetima i međuresornu saradnju, pružanje savjeta u vezi programskih politika radnim grupama za Poglavlja 23 i 24.

Glavni korisnici uključuju sljedeće crnogorske institucije: Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Sudski savjet i sudove, Državno tužilaštvo, Tužilački savjet, Agenciju za imovinu, Upravu za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Upravu carina i Poresku upravu.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?