Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана Радионица за стратешко планирање за чланове Радне групе за праћење спровођења ИКТ Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа 2016-2020

Објављено: 21.12.2018. 06:00 Аутор: Министарство правде

Од 19. до 21. децембра у Будви одржана је Радионица за стратешко планирање за 12 представника Радне групе за праћење спровођења ИКТ Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа 2016-2020.

Испред Министарства правде на радионици учествовали су: генерални директор Директората за информациони систем правосуђа и безбједност података Дарко Ковачевић, начелник Дирекције за информациони систем правосуђа Дражен Радоњић, начелник Дирекције за инфраструктуру Златко Стијеповић и самостални савјетник у Дирекцији за информациони систем правосуђа Љубо Јанковић.

Радионицом су биле обухваћене све области стратешког размишљања и планирања и резултирала је јасном мапом пута за спровођење мјера и активности планираних у оквиру Акционог плана, са расподјелом буџета за све стратешке стубове и предвиђене активности, и јасним навођењем извора финансирања.

Радионица је одржана у оквиру пројекта ЕУРОЛ ИИ. ЕУРОЛ ИИ осмишљен је као грант пројекат ЕУ у циљу „додатног јачања правосуђа и институција за спровођење закона како би се испунили критеријуми за приступ Црне Горе Европској унијиˮ. Посебан циљ пројекта је „пружање помоћи Црној Гори у јачању ефикасности правосуђа и борби против корупције и организованог криминала уз помоћ дјелотворније истраге и кривичног гоњењаˮ.

Главне пројектне активности укључују студију изводљивости, анализе програмских политика, студијске посјете, практичне обуке и менторство, практичну подршку у управљању предметима и међуресорну сарадњу, пружање савјета у вези програмских политика радним групама за Поглавља 23 и 24.

Главни корисници укључују сљедеће црногорске институције: Министарство правде, Министарство унутрашњих послова, Управу полиције, Судски савјет и судове, Државно тужилаштво, Тужилачки савјет, Агенцију за имовину, Управу за спречавање прања новца и финансирања тероризма, Управу царина и Пореску управу.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?