Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Promocija upisa u vrtiće, osnovne i srednje škole djece RE populacije

Objavljeno: 20.03.2019. 19:39 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Direktorat za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete će i ove godine organizovati promotivne aktivnosti za upis djece RE populacije u predškolsko obrazovanje, prvi razred osnovne škole i srednje škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Baru.

U okviru posjeta koje traju od 21. do 28. marta 2019. godine predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zavoda za školstvo, Nacionalnog romskog savjeta i nevladinih organizacija koji se bave socijalnom inkluzijom RE zajednice razgovaraće s roditeljima djece koja bi ove godine trebalo da se upišu u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole, kao i s učenicima u devetom razredu osnovne škole za upis u srednje škole.

Prva u nizu promocija u okviru ove značajne kampanje biće održana 21. marta u Kampu Konik u Podgorici s početkom u 10 sati i odnosiće se na upis u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole. Istog dana, u 12 sati u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” biće organizovan sastanak s učenicima devetog razreda podgoričkih osnovnih škola u cilju njihove obaviještenosti i motivacije za upis u srednje škole.

Druga promocija koja se odnosi na upis u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole planirana je za 22. mart u JU OŠ "Mileva Lajović-Lalatović" u Nikšiću u 9 sati, dok će u 10 sati u istoj školi biti organizovan sastanak s učenicima devetog razreda nikšićkih osnovnih škola za upis u srednje škole.

Tim za promociju upisa će posjetiti Berane 26. marta, a s roditeljima će na temu upisa u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole razgovarati u Kampu Riversajd u 11 sati, dok će se sa učenicima devetog razreda JU OŠ “Radomir Mitrović” u Beranama sastati u 12 sati.
Posljednja u nizu ovogodišnjih promocija biće organizovana u Baru, 28. marta u 10 sati u naselju Sokolana za upis u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole, dok će u JU OŠ „Kekec“, u 11 sati predstavnici institucija razgovarati sa učenicima devetog razreda barskih osnovnih škola.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?