Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Промоција уписа у вртиће, основне и средње школе дјеце РЕ популације

Објављено: 20.03.2019. 19:39 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Директорат за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница у Министарству просвјете ће и ове године организовати промотивне активности за упис дјеце РЕ популације у предшколско образовање, први разред основне школе и средње школе у Подгорици, Никшићу, Беранама и Бару.

У оквиру посјета које трају од 21. до 28. марта 2019. године представници Министарства просвјете, Министарства за људска и мањинска права, Завода за школство, Националног ромског савјета и невладиних организација који се баве социјалном инклузијом РЕ заједнице разговараће с родитељима дјеце која би ове године требало да се упишу у предшколско образовање и у први разред основне школе, као и с ученицима у деветом разреду основне школе за упис у средње школе.

Прва у низу промоција у оквиру ове значајне кампање биће одржана 21. марта у Кампу Коник у Подгорици с почетком у 10 сати и односиће се на упис у предшколско образовање и у први разред основне школе. Истог дана, у 12 сати у ЈУ ОШ “Божидар Вуковић Подгоричанин” биће организован састанак с ученицима деветог разреда подгоричких основних школа у циљу њихове обавијештености и мотивације за упис у средње школе.

Друга промоција која се односи на упис у предшколско образовање и у први разред основне школе планирана је за 22. март у ЈУ ОШ "Милева Лајовић-Лалатовић" у Никшићу у 9 сати, док ће у 10 сати у истој школи бити организован састанак с ученицима деветог разреда никшићких основних школа за упис у средње школе.

Тим за промоцију уписа ће посјетити Беране 26. марта, а с родитељима ће на тему уписа у предшколско образовање и у први разред основне школе разговарати у Кампу Риверсајд у 11 сати, док ће се са ученицима деветог разреда ЈУ ОШ “Радомир Митровић” у Беранама састати у 12 сати.
Посљедња у низу овогодишњих промоција биће организована у Бару, 28. марта у 10 сати у насељу Соколана за упис у предшколско образовање и у први разред основне школе, док ће у ЈУ ОШ „Кекец“, у 11 сати представници институција разговарати са ученицима деветог разреда барских основних школа.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?