Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Svečanom ceremonijom na Jadranu završen Ljetnji vojni kamp za mlade

Objavljeno: 08.07.2019. 20:48 Autor: mod

mod

Ljetnji vojni kamp za mlade završen je danas svečanom ceremonijom na školskom brodu Jadran, dodjelom sertifikata koje su polaznicima kampa uručili generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov i zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Svetozar Brajković.

Generalni direktor Volkov ovogodišnji kamp je ocijenio veoma uspješnim. Pozdravio je učesnike kampa i izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja i posvećenosti koju su pokazali tokom trajanja kampa, uz očekivanje da su stekli prijatelje i vještine koje će im koristiti u životu. “Nadam se da ste stekli iskustvo koje ćete cijeniti kao jedno od najljepših u vašem životu, i isto tako se nadam da će biti ambasadori Vojske Crne Gore i vojnog poziva”, poručio je Volkov zatvarajući kamp.

Za tri najbolja polaznika kampa, Vasilija Rakočevića iz Podgorice, Saru Vuković iz Mojkovca i Marka Đukanovića iz Nikšića, obezbijeđena je posjeta vojnoj akademiju u Skoplju, na kojoj se obrazuju crnogorski kadeti.

Ceremoniji zatvaranja kampa prisustvovali su vojni ataše SAD u Crnoj Gori potpukovnik Robert Peri i savjetnik za odbranu pri ambasadi Slovenije u Crnoj Gori Primož Šavc.

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, koji je i ove godine bio regionalnog karaktera, okupio je srednjoškolke i srednjoškolce iz Crne Gore uzrasta od 16 do 18 godina, kao i njihove vršnjake iz Republike Sjeverne Makedonije. Polaznici kampa su u periodu od 24.juna do 8. jula, u jedinicama Vojske Crne Gore u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu, sticali znanja i iskustva iz oblasti vojne obuke i upoznali se sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci

Učesnike kampa obučavali su instruktori za obuku Vojske Crne Gore, a realizovana je sanitetska obuka, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, obuka na brzim vodama, alpinistička obuka i druge aktivnosti. Pored ovih obuka, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa vojnim pozivom i mogućnostima sticanja statusa profesionalnih vojnih lica.

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?