Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечаном церемонијом на Јадрану завршен Љетњи војни камп за младе

Објављено: 08.07.2019. 20:48 Аутор: мод

mod

Љетњи војни камп за младе завршен је данас свечаном церемонијом на школском броду Јадран, додјелом сертификата које су полазницима кампа уручили генерални директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков и замјеник начелника Генералштаба ВЦГ пуковник Светозар Брајковић.

Генерални директор Волков овогодишњи камп је оцијенио веома успјешним. Поздравио је учеснике кампа и изразио задовољство због интересовања и посвећености коју су показали током трајања кампа, уз очекивање да су стекли пријатеље и вјештине које ће им користити у животу. “Надам се да сте стекли искуство које ћете цијенити као једно од најљепших у вашем животу, и исто тако се надам да ће бити амбасадори Војске Црне Горе и војног позива”, поручио је Волков затварајући камп.

За три најбоља полазника кампа, Василија Ракочевића из Подгорице, Сару Вуковић из Мојковца и Марка Ђукановића из Никшића, обезбијеђена је посјета војној академију у Скопљу, на којој се образују црногорски кадети.

Церемонији затварања кампа присуствовали су војни аташе САД у Црној Гори потпуковник Роберт Пери и савјетник за одбрану при амбасади Словеније у Црној Гори Примож Шавц.

Четврти Љетњи војни камп за младе, који је и ове године био регионалног карактера, окупио је средњошколке и средњошколце из Црне Горе узраста од 16 до 18 година, као и њихове вршњаке из Републике Сјеверне Македоније. Полазници кампа су у периоду од 24.јуна до 8. јула, у јединицама Војске Црне Горе у Колашину, Пљевљима и Тивту, стицали знања и искуства из области војне обуке и упознали се са појединим сегментима живота и рада у Војсци

Учеснике кампа обучавали су инструктори за обуку Војске Црне Горе, а реализована је санитетска обука, топографија и такмичење у оријентирингу, логоровање, исхрана и преживљавање у природи, обука на брзим водама, алпинистичка обука и друге активности. Поред ових обука, полазници су имали прилику да се упознају са војним позивом и могућностима стицања статуса професионалних војних лица.

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?