Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Održavanje Okruglog stola “Ljudska prava i EU standardi” – Uloga lokalnih samouprava

Objavljeno: 17.07.2019. 19:34 Autor: Maja Jović
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje Okrugli sto “Ljudska prava i EU standardi” – Uloga lokalnih samouprava, koji će biti održan u Ulcinju (hotel Nobel) u periodu 18.-19. jula 2019. godine, sa početkom u 10:00 h.
Okrugli sto se organizuje za za predstavnike/ce lokalnih samouprava i drugih institucija za opštine Ulcinj i Bar.

Cilj održavanja okruglog stola je predstavljanje zakonodavnog i strateškog okvira koji je u nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a usklađen je sa EU standardima, kao i predstavljanje uloge lokalnih samouprava u njihovoj implementaciji.

Diskutovaće se o veoma bitnim temama koje se tiču zabrane diskriminacije i zaštite prava: manjina, lica sa invaliditetom, LGBTI osoba, Roma i Egipćana, zatim sprovođenja politike rodne ravnopravnosti, kao i odnosa sa vjerskim zajednicama, i pripreme i donošenja lokalnih akcionih planova.

Ovo je prvi u nizu okruglih stolova na ovu temu, koje će Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovati u narednom periodu, i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?