Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Одржавање Округлог стола “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа

Објављено: 17.07.2019. 19:34 Аутор: Маја Јовић
Министарство за људска и мањинска права организује Округли сто “Људска права и ЕУ стандарди” – Улога локалних самоуправа, који ће бити одржан у Улцињу (хотел Нобел) у периоду 18.-19. јула 2019. године, са почетком у 10:00 х.
Округли сто се организује за за представнике/це локалних самоуправа и других институција за општине Улцињ и Бар.

Циљ одржавања округлог стола је представљање законодавног и стратешког оквира који је у надлежности Министарства за људска и мањинска права, а усклађен је са ЕУ стандардима, као и представљање улоге локалних самоуправа у њиховој имплементацији.

Дискутоваће се о веома битним темама које се тичу забране дискриминације и заштите права: мањина, лица са инвалидитетом, ЛГБТИ особа, Рома и Египћана, затим спровођења политике родне равноправности, као и односа са вјерским заједницама, и припреме и доношења локалних акционих планова.

Ово је први у низу округлих столова на ову тему, које ће Министарство за људска и мањинска права организовати у наредном периоду, и у другим општинама у Црној Гори.

Министарство за људска и мањинска права
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?